Kaftania.gr καφτανια

Ρούχα Resort Collection Εισαγωγή Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από καφτάνια, τσάντες παραλίας, σαρόνγκ και πολλά άλλα, οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να βρείτε κάτι κατάλληλο για τις επόμενες διακοπές σας. Εγγυόμαστε ότι τα προϊόντα μας θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας και θα τις ξεπεράσουν! Καφτάνια Τα καφτάνια είναι ένα παραδοσιακό ένδυμα που φορούν άνδρες και γυναίκες. Παραδοσιακά κατασκευάζονται από βαμβάκι, αν και μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από μετάξι ή άλλα υφάσματα. Το ύφασμα μαζεύεται στη μέση, τεντώνεται στον έναν ώμο σαν κάπα και δένεται μπροστά με φύλλο ή ζώνη. Τα καφτάνια φοριούνται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ (37 Κελσίου). Η λέξη καφτάν προέρχεται από τα αραβικά, που σημαίνει «ένδυμα». Στην Ινδία λέγεται churidar ενώ στη Σρι Λάνκα το λένε kaftanaiyaa

 

Το καφτάν υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά μόλις πρόσφατα το στυλ κέρδισε δημοτικότητα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αυτό το ρούχο έχει γίνει τόσο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Πρώτον, το καφτάνι είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος ενώ παράλληλα δείχνουν κομψό και κομψό. Είναι επίσης ιδανικό για όποιον θέλει να είναι άνετος ενώ είναι έξω για ψώνια ή παρευρίσκεται σε πάρτι ή εκδήλωση -- η χαλαρή εφαρμογή σάς επιτρέπει να μετακινείστε εύκολα χωρίς να αισθάνεστε περιορισμένοι από στενά ρούχα ή κορσέ (αν σας αρέσει αυτό το είδος πράγμα). Επιπλέον, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ διαθέσιμα, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με τον σωματότυπο σας!

 

Στυλ

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στυλ καφτάνι και μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους. Το πιο δημοφιλές είναι το παραδοσιακό στυλ που καλύπτει το σώμα από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους. Τα μοντέρνα καφτάνια μπορεί να είναι πιο κοντά ή μακρύτερα από αυτό, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν ανοιχτό μπροστινό μέρος με μακριά μανίκια που κρέμονται από τα δάχτυλά σας - δεν χρειάζονται κουμπιά ή φερμουάρ!

Παραδοσιακά στυλ Καφτάν:

 

Το αιγυπτιακό Kaftan (γνωστό και ως dishdasha) είναι φτιαγμένο από βαμβακερό ή λινό ύφασμα που είναι είτε απλό είτε με μοτίβο με ρίγες ή καρέ. Διαθέτει μακριά μανίκια και συνήθως φοριέται πάνω από παντελόνι ή κολάν. Αυτά τα ενδύματα φοριόνταν παραδοσιακά από άνδρες μόνο στην Αίγυπτο. Ωστόσο σήμερα τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τα φορούν σε όλη τη Βόρεια Αφρική, σε μέρη της Ασίας (ανατολική Τουρκία), στο Ιράκ και στο Ιράν καθώς και στη Σαουδική Αραβία όπου τα ονομάζουν thawbs αντί για dishdashas.* Το μαροκινό Kaftan έχει γίνει πολύ δημοφιλές μεταξύ διασημοτήτων όπως π.χ. Η Beyonce Knowles που φόρεσε ένα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης ανακοίνωσης εγκυμοσύνης νωρίτερα φέτος! Αυτό το στυλ υπήρχε από τους μεσαιωνικούς χρόνους, όταν ονομαζόταν καυστικό λόγω της ομοιότητάς του με μανδύες από δέρμα προβάτου που φορούσαν νομαδικές φυλές που ζούσαν κοντά στην περιοχή των βουνών Άτλας του Μαρόκου.* Παραδοσιακά φοριέται από άνδρες σε όλη τη Δυτική Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, όπου ονομαζόταν «buba» μέχρι πρόσφατα όταν άρχισαν να τα φορούν και περισσότερες γυναίκες celebrities!

καφτανια

Related products

Product added to wishlist
Product added to compare.